Selecteer een pagina
Door: Denise Dieben

Woensdagochtend in de Feestweek wordt er heel wat geklust op het feestterrein. Terwijl de jeugd er flink op los timmert in het Timmerhotel en de wat oudere jeugd zich gek sleutelt op de Schroothoop, mag de jongere jeugd zich met een eigen hamertje uitleven. De Feesttent wordt op woensdag 2 augustus omgetoverd tot heuse timmerfabriek én kunstatelier.

In de Feesttent staan grote tafels klaar om prachtige houten kunstwerken aan te timmeren. Je mag kiezen uit maar liefst 4 mooie ontwerpen. Ben je een echte dierenvriend? Kies dan voor een prachtige vlinder of een echt bruikbaar vogelhuisje. Ben je gek op wielen? Maak dan die stoere locomotief of een leuke auto.

Alles is al netjes uitgezaagd, aan jou om de plankjes aan elkaar te timmeren. De voorbeelden zijn aanwezig, er wordt uitgelegd hoe het moet en er lopen voldoende “meesters en juffen” rond die goede tips en aanwijzingen kunnen geven. Het gaat je vast lukken om alles netjes aan elkaar te tikken. Iedereen zal versteld staan hoe goed jij timmeren kan!

Na al dat timmeren is het even tijd voor een korte pauze. Lekker even wat drinken en wat eten om weer wat op krachten te komen. Want na de pauze ga je helemaal los met verf en glitters! Maak je een roze auto, een groene vlinder of een regenboog locomotief met alle glitters die je vinden kan? Het maakt niet uit. Jij gaat jouw timmerwerk omtoveren en maakt het zo mooi als je zelf wil. Na afloop mag je je eigen gemaakte kunstwerk laten drogen en de volgende dag mag je het op komen halen zodat je het thuis aan iedereen kan laten zien!

Nog even wat belangrijk is:
– Kinderen uit groep 1 t/m 5 van het afgelopen schooljaar (2016/2017) mogen mee doen.
– Vooraf inschrijven is niet nodig
– Neem je eigen hamertje mee en hou er rekening mee dat je vies kan worden
– Heb je hulp nodig? Neem gerust iemand mee om je te helpen.
– Aanvang is 10.00 uur! (per abuis heeft op het briefje dat de kinderen op school mee hebben gekregen de verkeerde aanvangstijd gestaan)
– Tussendoor staat er wat drinken en wat lekkers klaar.

 

Share This