Selecteer een pagina
Door: Linda Verheij

Ik ging met hoge verwachtingen naar de Hutspot avond. Er was mij van tevoren al ingefluisterd dat dit zeker een leuke avond ging worden. Dus kinderen mee, familie van buitenaf een mooie avond beloofd en met z’n allen naar de tent.

Een Hutspot van muziekvereniging De Volharding, vrouwenkoor De Giesser Wildevrouwen en mannenkoor De Boezem Boys, wat een superavond heb ik gehad! Wat kunnen ze spelen en wat kunnen ze zingen. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan, maar vergeet niet dat ze er heel wat oefenuurtjes in hebben zitten.

Zo’n muziekavond had ik al heel leuk gevonden, maar aangezien het in Noordeloos nooit normaal kan, zeker niet tijdens de feestweek, hadden ze er ook nog een spelelement aan toegevoegd. Bij binnenkomst werd iedereen ingedeeld in de drie belangrijkste ingrediënten van hutspot; Aardappels, Wortels en Uien. Om alles eerlijk en makkelijk te laten verlopen kreeg iedereen een stemkastje mee waar je dus je antwoorden op door kon geven. Tijdens de avond werden er in vele categorieën vragen gesteld en voor sommige vragen werden er punten door een deskundige jury gegeven bestaande uit Bram v.d. Wal, Jan Boer en Corrie Rozendaal, overigens ook een heel gezellig stel. Met een echte voice-over en verder aangevuld met de presentatie van Freek Wallaard was het gekkenhuis compleet.

De vragen waren al heel leuk, bijvoorbeeld welke coupletten er werden gezongen van het Noordeloze Volkslied (leuk voor de fam. van buiten Noordeloos), diverse tunes van films en series moesten worden geraden, zelfs liedjes die bij attracties van een pretpark hoorden werden gespeeld. Steeds gelukkig meerkeuze vragen. Ook moest er uit elk vak een dirigent worden afgevaardigd en moesten er uit elk vak 2 mensen YMCA playbacken en uitbeelden. En ga zo maar door, echt teveel om hier allemaal te vermelden, maar in ieder geval allemaal even leuk.

Door het spelelement ging het er in de zaal steeds fanatieker aan toe, vooral tussen de Aardappels en Uien, zelfs de Dorpsapp en de volgende dag Facebook werden er voor misbruikt. Er werd regelmatig gezongen dat het stil was aan de overkant en als er een punt gemaakt werd moeten ze dat in de wijde omtrek gehoord hebben, zo hard werd er gejuicht. Ook de kinderen werden fanatiek: Waarom krijgen zij nu een punt?! “De jury wil de stand wat rechttrekken.” Maar dat is toch oneerlijk? “Ja, maar het is maar een spelletje”

De slotvraag was welk vak de origineelste en mooiste polonaise kon maken. Groot en klein, iedereen liep mee, één groot feest. En het was close maar de Aardappels hebben uiteindelijk de felbegeerde Gouden Stamper verdiend gewonnen.

Ik ben zo trots op mijn dorp dat dit allemaal mogelijk is, dat er zoveel mensen dit hebben willen voorbereiden en uitvoeren. En ook dank aan alle gezellige mensen in het publiek. De hoge verwachtingen werden wat mij betreft ruimschoots waargemaakt!

Share This