Selecteer een pagina
Door: Hans Bassa

Voor het zoeken aan deelnemers aan werk in uitvoering hoef ik het huis niet uit. Naast mijn eigen kinderen zijn er deze week 2 logees en dat maakt dat er 5 enthousiaste kinderen van 6 tot 12 jaar staan te trappelen om deel te nemen aan werk in uitvoering. 

Het enthousiasme kan ik niet goed rijmen met gedrag wat ik thuis ervaar. Ze hebben een broertje dood aan een klusje. Als ik ze dan toch zover heb gekregen dat de tafel wordt afgeruimd of de bloemen water krijgen, kan ik ook nog beschuldigd worden van kinderarbeid. Deze geschiedenis les hebben ze wel goed onthouden. 

Voor werk in uitvoering zijn ze wel te porren. Een hele dag echt werk doen, niet alleen kijken, maar ook doen. Niet het suffe werk van je ouders, die zitten op een kantoor achter een computer, maar het werk van andere ouders. Die echt wat maken met je handen of met behulp van grote machines. 

Ruben weet nog goed hoe het was in 2012. De graafmachines of iets met een autogarage zijn nog steeds favoriet hij hem. Simon en Lois waren in 2012 nog te klein om deel te nemen, dat vonden ze toen heel jammer. Ze zagen hun broer genieten van alle stoere dingen en wilden graag meedoen. Voor de editie van 2017 is de basisschool bezocht door 3 echt werklieden die de kinderen hebben uitgelegd wat er tijdens werk in uitvoering gaat gebeuren. 

Simon weet nog niet naar welk beroep hij het meest uitkijkt. “Sporttrainer zou leuk zijn of hoe je een game moet maken.” Zus Loïs weet het wel. Ze hoopt dat er ook een paardentrainer is, of anders een astronaut.  

Ik hoop maar dat Andre Kuipers ook komt… 

Share This