Trappen en stappen

Op maandag 1 augustus

Trappen en stappen
Één rondje razen op de fiets, en eentje te voet

Één rondje kin altijd. Dat hadden we vrijdag en zaterdag al gemerkt in de tent, en op maandag doen we dat op het parkoers van de wielerronde! Trappen en stappen is een kortpittig wedstrijdje voor duo’s van één loper en één fietser.

De race start met meerdere duo’s tegelijk. Het is een extra vette estafette: de fietser gaat één rondje van de wielerronde rijden, geeft dan de bier- (of limonade-)bidon over aan de loper, en die gaat een half rondje rennen. Op de finish moet de bidon leeg zijn, en niet (teveel) morsen! De snelsten van elke ronde gaan door naar de volgende ronde. Ben je vaak genoeg de snelste, dan sta je in de finale. De winnaar daarvan, die pakt een titel mee: Snelste van Noordeloos! En na het trappen en stappen natuurlijk tappen: de winnaars krijgen een gratis rondje in de tent.

Fietsen doen we op gewone stadsfietsen. Die fietsen zijn voor iedereen precies hetzelfde, dus het verschil maken kan maar op één manier: trappen met je donder! Één heel rondje van de wielerronde, 801 meter.
Voor het lopen heeft iedereen ook hetzelfde karretje: de benenwagen. Je doet het op schoeisel wat je zelf kiest – het mogen zeker ook je klompen wezen. Één half rondje van de wielerronde, 400,5 meter. Niks opbouwen dus en niet nadenken: gang is alles!

Fietsen regelen wij, schoeisel wel zelf regelen!

Op een rijtje:

Datum: Maandag 1 augustus 2022

Plaats: Noordeloos Centrum

Tijden:

16:30-17:30

Leeftijd: Iedereen vanaf 16

Contact: Freek Wallaard, 0651968602

We zitten vol! Opgeven kan helaas niet meer.

Verder op deze dag