Versiering – verlichting

Op vrijdag 29 juli

Versiering – verlichting
24/7 vrolijk

Tradities zijn er om te updaten naar 2022! De uitdaging voor deze feestweek: zorgen dat iedereen in Noordeloos in de feeststemming komt zodra hij of zij naar buiten kijkt. Dag én nacht! Er is één centraal thema voor het dorp: ‘Kleurrijk Noordeloos, gewoon bijzonder’.

Je kunt  hier je eigen draai aan geven, zolang het een feestelijk geheel van versieringen en  mooie voorwerpen is. Zo genieten we de hele week van al het moois als we met z’n allen richting de feesttent gaan.

Hoe doen we dat?
 • De Oranjevereniging zorgt voor prachtige versiering en verlichting op het feestterrein.
 • Voor versiering en verlichting in de rest van Noordeloos doen we een beroep op jou! Zorg er zelf of samen voor dat van 29 juli t/m 6 augustus (rondom) je eigen tuin mooi verlicht / versierd is.
 • Zoals je mag verwachten hebben we zowel overdag als ’s avonds feest. Tof als de versiering en verlichting dus overdag en ’s avonds even mooi is.
 • Samenwerken met de buren, de straat, of de buurtvereniging hoeft niet, maar is natuurlijk wel extra gezellig. Help elkaar dus gerust. Of verbind je versiering met de regenpijp van de buren. En wil je binnen het thema toch verbinding zoeken met elkaar: doen!
 • Er is geen uitgezette route door het dorp. Met elkaar bewonderen we al het moois als we iedere dag op weg richting de feesttent gaan, maar ook als we tijdens de optocht staan te zwaaien naar de wagens die door de straten rijden in zowel de nieuwbouw als de lintbebouwing. En de mensen van buitenaf? Die kunnen alleen maar goeie afslagen nemen in het dorp, want iedereen doet mee toch?
 • Prijzen te winnen? Ja natuurlijk! Aan het einde van de week fietst een onafhankelijke jury langs alle straten om de drie vrolijkste, kleurrijkste en creatiefste tuinen op te zoeken. Tijdens de Open Feesttafel op vrijdag 5 augustus maken we de winnaars bekend en worden de prijzen uitgereikt.
Ideeën

Is ‘Gewoon kleurijk’ of ‘bijzonder kleurrijk’ toch nog lastig te bedenken? Hier een aantal ideeën:

 • Verlicht je tuin met lampjes;
 • Licht een voorwerp uit met bijvoorbeeld een bouwlamp of gekleurd licht. Iets wat gewoon is, maar daardoor bijzonder wordt zoals een kruiwagen, laarzen, een fiets, een boom, het huis zelf, een trekker enz.
 • Versier je tuin met vrolijke kleuren. Gebruik bijvoorbeeld slingers, een waslijn kriskras door de tuin met gekleurde shirts, verschillende vlaggen, kleurrijke schilderijen, confetti, bloemen, enzovoorts.
 • Overleg eens met de buren of de mensen van de buurtvereniging hoe je het samen nog mooier kunt maken. Twee(ëndertig) weten meer dan één.
 • Denk nog eens terug aan de slinger van verbondenheid op Koningsdag. Dat was een enorm feestelijk geheel en prachtig om te zien!
Nog even voor de duidelijkheid

Er is dus geen apart thema per buurtvereniging. Je kunt wel een eigen draai geven aan het thema, maar dat moet aansluiten bij ‘Kleurrijk Noordeloos, gewoon bijzonder’. Het is het belangrijkst dat alle tuinen verlicht en versierd zijn. En op welke manier dat gebeurt? Dat laten we vooral aan jullie! Succes!

Op een rijtje:

Datum: Vrijdag 29 juli 2022

Plaats: Overal in het dorp

Leeftijd: Alle leeftijden

Contact: Ike Korevaar, 0628840820

Verder op deze dag