De Bruine Kroeg van Noordeloos

Vroeger toen gras nog groen was, toen de vogels nog achteruit vlogen en dat de mist zo dik was dat je de fiets er tegenaan kon zetten. Was de Bruine kroeg immens populair. Als je de deur open deed van het etablissement, de walm van koffie, rook en bier je tegemoet kwam. Je een behaaglijk plekje zocht in de kroeg. Je vrienden of vriendinnen één voor één binnendruppelden. Samen tafels en stoelen naar de andere kant van de kroeg sleurden om iedereen van een lekker plekje te voorzien. De dame of heer achter de toog achter je aan hobbelde om ook deze tafel te voorzien van een hoogpolig rood tafelkleed. Dan kon je daar uren rondbrengen en aan het einde van de avond, inmiddels diep in de nacht, met moeite de sleutel in het slot kreeg van je fiets. Dan mocht je hopen dat het je eigen fiets was en je de weg naar huis nog kon vinden.

Op maandag 1 augustus, als de fietsers klaar zijn met rondjes fietsen om de laatst overgebleven kroeg van Noordeloos vertrekken we met z’n allen naar de tent. Die avond zou dat wel eens de grootste Bruine kroeg van Nederland kunnen zijn. Maar hoe krijg je een feesttent omgetoverd tot een bruine kroeg? Door de Oranjeverenging is er hulp ingeschakeld bij de @zolderzussen. Deze drie dames hebben de laatste jaren aan de weg getimmerd als verkoopsters van vintage parels op de socials. De dames hullen zich het liefste in stilzwijgen als het over de inrichting gaat, maar gelukkig waren ze toch bereid een tipje van de sluier te lichten.

Vroeger toen je nog bij opa en oma in een hoek geparkeerd werd en terecht kwam onder zo’n ouderwetse lamp. Dat je dan omhoog keek en toch even wilde weten hoe die franjes van die lamp aanvoelden, zo’n lamp zal er zijn. Als opa, je vader of een vervelende oom een waar meesterwerk ten gehore wilde brengen. Dan werd het stil in de kamer en werd er geluisterd naar een LP. Volgens de dames doen die nu prima dienst als wandbekleding. Verder moeten we vooral verrast worden en gaan de zussen de komende weken nog lekker speuren naar de mooiste pareltjes op allerlei rommelmarkten.

Dus kom op 1 augustus gewoon lekker naar de grootste Bruine kroeg van Nederland om al het moois te aanschouwen. En als je er dan toch bent? Maak er dan gelijk een fantastische avond van. Praten, lachen, drinken en dansen. Met een beetje geluk kan er zelfs gedanst worden op het biljart en anders gewoon op tafel. Alex zal zingen over rozen, Glenn Palm zal het feest lekker in gang trekken. Danilo Kuiters is een groot fan van André Hazes en laten we eerlijk zijn, daar gaat Noordeloos sowieso goed op en als dat nog niet genoeg is draait Henry Wessels ook nog wat heerlijk platen om los te gaan in de Bruine Kroeg van Noordeloos. Tot dan!

Meer nieuws