Playback je gek

Het is nog niet te laat om je buurtgenoten op te trommelen, je vrienden lief aan te kijken of in je uppie te shinen, je hebt nog een paar dagen om te oefenen (en sommigen hebben zo’n talent dat oefenen niet eens nodig is), verras N’loos met een optreden, playback je gek! We geven 5 tips waarmee je jezelf nog mákkelijk last-minute kunt opgeven.

1. Ga voor de simpelste meezinger
Als je onrust jouw eigenwaarde niet de reden is waarom je nog niet meedoet, dan is dit een goeie. Een kraker van een meezinger, in het Nederlands, en je wordt na afloop getrakteerd door het team van de snackkar.

2. Doe extreem vrolijk. Maar echt extreem vrolijk.
Deze is ooit gemaakt om de inwoners van de Sovjetunie hun ellende even te doen vergeten, dus toch super-actueel? Je opdracht: zet een pijnlijk vrolijk gezicht op, blijf gewoon lachen wat er ook gebeurt, en probeer, terwijl je lacht, nog enigzins te articuleren dat je lololooh jejejejeej doet. Dan komt het goed. Sowieso al één stem van Vladimir Putin.

3. Ga voor weinig tekst
Dit is Around the World van Daft Punk. Top comment onder dit nummer op Youtube: “I liked the part when they said ‘Around the world’. En als je zelfs deze ene zin niet kan onthouden – dan knutsel je gewoon zo’n Daft Punk masker en hoef je alleen maar uit je dak te gaan op het podium.

4. Ga maar gewoon iets staan te bazelen
Dat is, voor sommigen van ons, toch wat we al deden dus je hoeft er geen act omheen te verzinnen. Verders zit Ramagana vol onbestaande tekst, dus niemand kan ooit zeggen of je een woord verkeerd had.

5. Als al het andere niet lukt: héél erg kort houden dan maar?
Maar dan wel met een band die iedereen kent natuurlijk. YEAH!

Meer nieuws