Formule Opoe – da ken ‘k nie

Misschien was u aanwezig bij de ledenvergadering van de Oranjevereniging en heeft u de presentatie van Formule Opoe gezien. U zou verwachten dat dit menigeen heeft doen afzien van deelname, maar niets is minder waar. Vijftig grijze muizen met veel meer race-ervaring dan Annemarie, staan in de rij om een creatief jong team én een scootmobiel te bemachtigen. Maar helaas; er is maar plek voor 4 Noordelose 65+ers, de overige grijze muizen zijn in de ‘elamination zone’ beland.  Wat de bedoeling nou precies is tijdens Formule Opoe blijft gissen….?

Naar wij vernomen hebben schijnt er al een kwalificatieronde geweest te zijn. Speurend op het dorp betrapt onze fotograaf namelijk al een team. Wie er in het team zitten krijgen we niet duidelijk in beeld. Heeft de fotograaf misschien een tactiek bespreking vastgelegd, wordt er geoefend hoe de scootmobiel zo goed en snel mogelijk over het parcours te sturen? Worden er ideeën besproken over het stijlen – lees tunen – van de scootmobiel? Of wordt hier gewoon een test gedaan om te kijken of een scootmobiel wel het ultieme racemiddel is voor deze show?  Bij het zien van dit team komen er meer vragen dan antwoorden naar boven.

We zien de thuiszorg met grote pakken incontinentiemateriaal slepen, zal dit voorbereiding zijn? Is er meer vraag naar in Noordeloos? Gezien de hoeveelheden weten we zeker dat iedere 65+er (en jonger) met een gerust hart in de broek kan piesen van het lachen tijdens Formule Opoe. Ouderdom komt met gebreken, of juist niet… Het geheugen gaat misschien achteruit, de scootmobiel gaat in ieder geval vooruit, althans dat is de bedoeling. De deelnemers moeten zorgen dat hun kunstgebit goed vastgeplakt zit, anders krijgen ze een drive through penalty om een lik Kukident te halen in de pitstraat. Een verhoogde bloeddruk is tijdens Formule Opoe gewenst. Noemen ze gezonde spanning, zorgt voor adrenaline en dus een betere concentratie. Zwakke beenderen komen van pas, geeft alleen maar makkelijker mee in de chicane – lees S bocht.  Wat we zeker weten is dat er een prachtig parcours wordt aangelegd achter de Feesttent waar de strijd tussen de teams gaande zal zijn. Het woord “Pitstop” krijgt een nieuwe betekenis, het zal de coureurs aan niets ontbreken. Gezien de leeftijd worden ze in de watten gelegd tussen spelopdrachten en het racen door.

Er rest ons 1 vraag en 1 antwoord;

  • Wie racet er vrijdag 5 augustus het snelst en stijlvolst naar de Finish?
  • Dit spektakel wil niemand missen! Uitbuiken van de Open Feesttafel doen we daarom met zijn allen langs het parcours.

U komt toch ook kijken?!

Meer nieuws