IJsclub en Oranjevereniging smelten samen!

IJsclub Voorwaarts staat stil, dat doet de naam geen goed. Bestuursleden staan al maanden langs de kant van de vliet te wachten tot het gaat vriezen, maar de Feestweek in het vooruitzicht doet geen goed. Uit de meteorologie blijkt de temperatuur boven land en water in Noordeloos behoorlijk te stijgen. Het broeit in huiskamers en schuurtjes, de lente begint daardoor vroeger. De hoop op ijs smelt. Het wordt klunen in plaats van schaatsen.

Terwijl het bestuur van de ijsclub treurig staat te kijken naar het water in de boezem, lopen de mannen van de Oranjevereniging lachend door het land met meetlinten en peilstokken. Gesprekken gaan niet over een pelotons, maar over een ponton. Zo te horen is een ponton de enige schots die binnenkort in de boezem drijft.

Geen enkele vereniging is zo klimaatgevoelig als een ijsclub. Laat Koning Winter het afweten dan bestaat IJsclub Voorwaarts slechts op papier. De bestuursleden hebben besloten om over te stappen en dan heb ik het niet over ‘pootje over’ schaatsen. Komt het even goed uit dat de IJsclub en de Oranjevereniging elkaar nou net ontmoeten op een droogstaande landijsbaan. De ijsclub zal zich door klimaatveranderingen met nieuwe activiteiten bezig moeten gaan houden.  Een kaai, een vliet, geen ijs…. Het lijkt erop dat een klimaatakkoord in Noordeloos wordt gesloten.

We gaan het niet droog houden deze Feestweek, zelfs niet bij lekker weer. Te kaai, ter vliet en op glad ijs is een test van je fysieke kracht en je lef, want het gaat hoog, snel en wild op de Vliet. Met glans van de schans, de sweeper, schotslopen, slee trekken en nog veel meer uitdagingen gaan jij en je team de strijd aan tegen de andere teams.

Geef je op en doe mee!
Je buurman, je broer en je vriendin, verzamel iedereen bij elkaar en vorm een team! Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 personen. De minimale leeftijd is 12 jaar en je moet in het bezit van een zwemdiploma zijn. Deelnemers onder de 14 jaar moeten een volwassen in het team hebben. Vanaf 14 jaar en ouder is een volwassenen in het team niet meer nodig.

En dat opgeven doe je hier

Meer nieuws